Главная Новини Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гість | RSS Субота, 20.04.2024, 14:50
Меню сайту
  • Онлайн перекладач
  • Зворотній зв'язок
  • Гороскоп
  • Онлайн ігри

  • Наше опитування
    Які сервіси на нашому сайті ви використовуєте?
    Всього відповідей: 147

    Главная » 2009 » Листопад » 4 » Грип A/H1N1 виник при схрещуванні двох типів вірусу
    Грип A/H1N1 виник при схрещуванні двох типів вірусу
    21:40
    Вірус грипу A/H1N1 виник в результаті схрещування двох типів вірусу грипу свиней - європейського і азіатського, які у свою чергу, містили генетичні елементи, висхідні до вірусів грипу птиць і грипу людини. Про це в інтерв'ю РІА Новості сказав завідувач лабораторією НДІ вірусології імені Івановського, академік РАМН Микола Каверін. "Цей вірус вийшов в результаті схрещування двох вірусів, американського грипу свиней і європейського вірусу грипу свиней. Від одного він отримав шість генів, від іншого два. Але самі ці віруси раніше отримали частину генів від вірусів грипу птиць і людини", - сказав Каверін. За його словами, європейський вірус отримав гени від вірусу грипу птиць в 1979 році, а американський в 1995 році отримав генетичні елементи і людського, і пташиного грипу. "Але один вірус 30 років, а інший 14 років з тих пір циркулюють в свинях. Вони за цей час сильно змінилися.
    Це нинішнє схрещування - це схрещування між двома свинячими вірусами", - сказав учений. Він додав, що свині дуже легко "ловлять" віруси і грипу птиць, і людини. Проте поріг все ж існує: "Далеко не всі віруси грипу людини легко заражають свиней, а навпаки взагалі буває рідко. Зараз так вийшло, що він виявився здатний робити це".

    Пандемії приходять від птиць

    За даними дослідників, глобальні пандемії грипу виникають, коли з'являється вірус з таким різновидом білка гемаглютинину (вірусу, що відповідає за здатність, проникати в клітки), до якого в людей немає імунітету, а також що легко передається від людини до людини. Віруси, що викликали три останні пандемії - 1918 років (H1n1), 1957 (H2n2) і 1968 (H3n2) - походили повністю або частково від вірусів грипу тварин, а структура гемаглютинину сходила до вірусу пташиного грипу. Каверін пояснив, що велику роль в появі нових вірусів грає процес реассортациі - при зараженні одночасно двома різновидами вірусів вони можуть схрещуватися і породжувати новий вірус. "Єсть серйозні підстави думати, що пандемія 1968 років виникла саме так - свиня в південному Китаї заразилася одночасно вірусом грипу птиць, і вірусом грипом людини, що привело до появи пандемічного штаму", - сказав учений. Що стосується епідемії "іспанки" в 1918 році, то в цьому випадку, додав Каверін, вірус, швидше за все, перейшов від птиць цілком, хоча це ще доки не остаточно ясно.

    Загроза повторення "іспанки" залишається

    Нинішня пандемія грипу, на відміну від "іспанки", поки не показує високу смертність, проте загроза все ще залишається. "Цей вірус в Мексиці спочатку давав високу летальність, проте зараз він дає летальність, скажімо так, близьку до такої, яку дає звичайний сезонний грип. Я б не сказав, що вона нижча, вона не нижча, вона навіть трішки вище, але приблизно такого порядку", - сказав Каверін. Він сподівається, що він таким і залишиться, але може бути інакше. "Наприклад, вірус 1918 років, який викликав "іспанку" з дуже високою смертністю, спочатку, навесні і літом був нешкідливим, а потім він став таким смертоносним. Поки, я сподіваюся, що цього не буде, нібито не повинно бути, але повної упевненості немає", - сказав учений. В той же час, він відзначив, що набагато серйознішу загрозу представляє вірус пташиного грипу H5N1 в тому випадку, якщо б він почав передаватися від людини до людини. "Він відрізняється набагато більшоюлетальністю, коли він передається від птиць. Як би він повівся, якби він почав передаватися від людини до людини - не знаю, може бути він би відразу ослабів. А може бути і ні", - сказав Каверін. За даними ВІЗ на середовище зареєстровано 13,398 тисяч випадків захворювання людей грипом A/h1n1 в 48 країнах, 95 хворих померли. ВІЗ 29 квітня підвищила рівень загрози пандемії грипу A/h1n1 з 4 до 5 за шестибальною шкалою. Третій випадок захворювання грипом А/h1n1 зареєстрований в Росії - він підтверджений в тієї, що прилетіла до Москви з діловими цілями уродженки Білорусії, яка живе в Італії. Перший випадок "нового грипу" був виявлений у громадянина Росії, що викладав на кафедрі в нью-йоркському університеті. Він був госпіталізований в ніч на 21 травня в Москві. Зараз його стан не викликає побоювань. Сповна здоровий і другий пацієнт - житель Калузької області, який захворів після повернення з весільної подорожі, яку він проводив в Домініканській Республіці.
     







    Переглядів: 31464 | Добавив: KrinichVillage
    Всего комментариев: 2
    2 San Andreas Games  
    0
    Super :)))

    1 Christopher  
    0
    Is that really all there is to it becuase that'd be flabbergasting.

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу

    Календар новин
    «  Листопад 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Наші друзі

    Статистика

    Всі права захищені, при будь-якому використанні ресурсів сайту ссилка на сайт обов'язкова. © 2007-2009 Використовуються технології uCoz