ГлавнаяФорум

| RSSЧетверг, 02.07.2026, 11:57
[ · Нові повідомлення · Участники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Як надійно закріпити важку полицю в бетонну стіну?
arsen_sidihinДата: Вівторок, 17.02.2026, 19:52 | Повідомлення # 1
Репутація:  ±
Статус: Поза мережею
Купив масивну дубову полицю під книги, а тепер стою перед бетонною стіною і не знаю, за що хапатися. Минулого разу брав якісь дешеві пластикові штуки, то вони просто прокручувалися в отворі, і все ледь не впало мені на голову. Дуже боюсь розворотити пів стіни і все одно не отримати мертвої фіксації, бо книжки важать чимало.
RennixДата: Вівторок, 17.02.2026, 19:53 | Повідомлення # 2
Навіть не думайте брати звичайні універсальні затички, бо бетон потребує тільки спеціалізованого кріплення з гарним розпірним механізмом. Я так само колись зекономив три копійки, а потім збирав розбитий посуд по всій кухні через один вирваний саморіз. Краще одразу взяти нормальний нейлон або анкери, щоб потім не довелося шпаклювати дірки і купувати нову полицю замість зламаної.
beketovalimДата: Вівторок, 17.02.2026, 19:54 | Повідомлення # 3
Для щільних матеріалів на кшталт бетону ідеально підходять розпірні дюбелі з довгими «вусами», які надійно блокуються всередині при вкручуванні шурупа. Важливо правильно підібрати діаметр свердла, щоб гільза заходила з невеликим зусиллям і не бовталася в каналі. Якщо навантаження на кожну точку перевищує десять-п'ятнадцять кілограмів, краще дивитися в бік сталевих анкерів або нейлонових виробів з посиленою конструкцією. Перед установкою обов'язково треба видувати пил з отвору, інакше тертя буде мінімальним і кріплення може виповзти під вагою книг. Також зверніть увагу на глибину посадки, вона має бути достатньою для проходження всієї розпірної зони кріплення за межі штукатурки прямо в бетонну основу.
dorenyuristДата: Вівторок, 17.02.2026, 19:55 | Повідомлення # 4
Цитата arsen_sidihin ()
Купив масивну дубову полицю під книги, а тепер стою перед бетонною стіною і не знаю, за що хапатися. Минулого разу брав якісь дешеві пластикові штуки, то вони просто прокручувалися в отворі, і все ледь не впало мені на голову. Дуже боюсь розворотити пів стіни і все одно не отримати мертвої фіксації, бо книжки важать чимало.

Для вашої задачі найкраще підійдуть нейлонові вироби від відомих брендів, бо вони не дубіють з часом і зберігають еластичність навіть при перепадах температури. Якщо стіна справді міцна, то восьми або десяти міліметрів діаметру вистачить за очі для будь-якої полиці. Головне не брати поліетиленовий непотріб, який просто плавиться від тертя саморіза.
Зазвичай я намагаюся купити в Леруа Мерлен дюбелі для бетону https://www.leroymerlin.ua/f/diubeli/kriplennia-v-beton=tak бо там можна знайти як професійні великі пачки, так і поштучні варіанти під конкретне свердло. Спеціалісти в залі завжди підкажуть, який шуруп підібрати під обраний кріпильний елемент, щоб він розперся максимально ефективно. Якість пластику там стабільно висока, тому вузли виходять дуже міцними і надійними.
Не забувайте, що довжина шурупа має бути трохи більшою за саму гільзу плюс товщина кронштейна полиці. Тільки так кінчик гвинта вийде за межі дюбеля і розіпре його хвостову частину, що дасть гарантований захист від виривання. Якщо все зробите правильно, то полиця витримає навіть підтягування, не те що книги. Це перевірене рішення, яке використовують усі притомні спеціалісти на монтажах, щоб не повертатися до клієнта через тиждень на переробку.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Всі права захищені, при будь-якому використанні ресурсів сайту ссилка на сайт обов'язкова. © 2007-2009Використовуються технології uCoz